Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ketçabı mutaf dolabında saklayan yandı

    Birçok kişi ketçabını mutfak dolabında saklasa da gıda saklama uzmanı Joshua Houston bunun yanlış bir alışkanlık olduğunu söylüyor.  Houston, “Açılmış ketçap şişesinin yeri kesinlikle buzdolabıdır” diyerek yıllardır süren tartışmayı bitirdi.

    Birçok kişi ketçabını mutfak dolabında saklasa da gıda saklama uzmanı

    Uzman, sosların doğru şekilde muhafaza edilmemesinin hem gıda zehirlenmesine yol açabileceğini hem de ürünün ömrünü kısalttığını belirterek, “Bazı yemeklerin lezzeti, özellikle patates kızartmasıyla birlikte ketçapla tamamlanır. Ancak sosunuzu yanlış yerde saklarsanız, hem tadını hem de sağlığınızı riske atarsınız.” uyarısında bulundu.

    Houston’a göre, ketçabı soğukta tutmak sadece güvenlik açısından değil, israfı önlemek açısından da önemli. Nedeni ise şu şekilde açıklıyor:

    “Soğutma, sosun bozulmasını geciktirir. Böylece ürünü bitirmeden çöpe atmak zorunda kalmazsınız.”

    BİLİM DE BU GÖRÜŞÜ DOĞRULUYOR

    Penn State Üniversitesi’nden gıda güvenliği uzmanı Martin Bucknavage, ketçabın kalitesini korumak için buzdolabının en doğru yer olduğunu doğrulayarak, “Açılmış bir ketçap şişesinde zamanla üst kısımda küf oluşabilir. Ürün uzun süre oda sıcaklığında bekletilirse bu risk daha da artar” ifadelerine yer verdi.

    BİNLERCE KİŞİ KETÇABI YANLIŞ SAKLIYOR

    Yaklaşık 2.000 kişiyle yapılan bir ankete göre, İngilizlerin %40’ı ketçaplarını hâlâ dolapta tutuyor. Özellikle Sheffield kentinde yaşayanların %62’si bu hatayı yaptığını itiraf etmiş.

    Bu tartışmaya Heinz markası da dahil oldu. Heinz Domates Ketçap sözcüsü Olivia Lennon, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

    “Aslında hep tek bir doğru cevap vardı. Heinz Domates Ketçabının açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanması gerekir. Bu, ketçabın o meşhur lezzetini ve tazeliğini korumanın en iyi yoludur.”