Fırın temizliği, özellikle de fırının camı… Siz farkına bile varmadan, o şeffaf yüzey; yanmış sos sıçramaları, donmuş yağ izleri ve çeşitli tariflerin bıraktığı lekelerle opak bir tabakaya bürünür.
Eğer fırınınızın içine bakmak imkansız hale geldiyse ihtiyacınız olan tüm malzemeler zaten mutfağınızda kullanılmayı bekliyor. İtalyan web sitesi Ricetta Sprint’e göre, bu görev için en iyi müttefikleriniz; beyaz sirke, kabartma tozu ve sıcak sudur.
İki yemek kaşığı kabartma tozunu, macun kıvamına gelecek kadar az miktarda sıcak suyla karıştırın.
Bu macunun üzerine bir miktar (bir çiseleme) beyaz sirke veya limon suyu ekleyin. Karışımın hafifçe kabardığını ve köpürdüğünü göreceksiniz – bu, reaksiyonun başladığının ve temizlik gücünün aktive olduğunun işaretidir.
Hazırladığınız bu macunu, özellikle en kirli alanlara odaklanarak fırın camına yayın. (Çok önemli bir not: Camı çizmemek için mutlaka yumuşak bir sünger veya mikrofiber bez kullanın.)
Macunu camın üzerinde bir veya iki dakika kadar bekletin.
Sürenin sonunda, dairesel hareketlerle hafifçe ovalayın.
Tüm kalıntıları temizlemek için önce nemli bir bezle silin.
Son olarak, su lekesi kalmaması için kuru ve temiz bir bezle parlatarak işlemi bitirin.
Bu basit ve ekonomik yöntem, fırın camınızı sadece pırıl pırıl yapmakla kalmaz, aynı zamanda kireci çözer ve en zorlu yağları bile arındırır.

