Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Marul maydanozdaki pestisiti anında temizleyen malzeme

    Marul, maydanoz, dereotu gibi taze yeşillikler yemeklerin ve salataların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fakat bunlar doğru bir şekilde yıkanmadığında vücuda zararlı kimyasallar salgılayabiliyor. Bunun için evde kolayca hazırlanan bir yöntem sayesinde pestisitleri yeşilliklerden temizleyebilirsiniz.

    Marul, maydanoz, dereotu gibi taze yeşillikler yemeklerin ve salataların vazgeçilmezleri

    Pazar ya da marketten aldığımız yeşillikler görünüşte taze ve sağlıklı görünse de aslında yüzeylerinde gözle görülemeyecek pestisit kalıntıları bulundurabiliyorlar. Fakat son zamanlarda yapılan araştırmalara göre bu kalıntıları basit mutfak malzemesiyle yeşilliklerden hızlıca arındırabilirsiniz.

    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ZAYIFLATIYOR

    Peki sebze ve meyvelerde bulunan pestisit zararlı mı? Uzmanlar bu kalıntıların yüksek oranda kimyasal bileşik içerdiğini ifade ediyor. Bu kalıntılar özellikle yeşilliklerin gözenekli yapısına nüfuz edip suyla yıkandığında bile arınmıyor. Ve vücut uzun süreli pestisite maruz kaldığında bağışıklık sistemini zayıflatıyor, hormonal dengeyi bozuyor ve kansere kadar gidebiliyor.

    2 MUTFAK MALZEMESİ DERİNLEMESİNE TEMİZLİYOR

    Uzmanlar ise basit bir mutfak malzemesiyle pestisit kalıntılarından kolayca kurtulmanın yolunu açıkladı. Karbona ve limon suyu. Bunun için yapmanız gereken bu iki malzemeyi karıştırarak yeşilliklerinizi 10 dakika boyunca suda bekletmeniz.  Daha sonra bol suyla duruladığınızda kimyasallardan tamamen arınacaktır.