Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ceviz veya badem değil: En sağlıklı kuruyemiş açıklandı

    En sağlıklı kuruyemiş ne fındık ne badem ne ceviz çıktı. Uzmanlar küçükten büyüğe herkese bu kuruyemişi öneriyor. Lif ve protein açısından tam bir şifa deposu.

    En sağlıklı kuruyemiş ne fındık ne badem ne ceviz çıktı.

    Uzmanlar çerez niyetine yenilen kabak çekirdeğinin yemeklerde de kullanılmasını öneriyor. Küçük ama oldukça güçlü bir besin kaynağı olan kabak çekirdeği, en başta kalp sağlığına iyi gelen yağları barındırıyor. Bitki bazlı protein, lif ve temel minerallerle dolu olan bu küçük çekirdeklerin faydasını say say bitmiyor.

    KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

    -Kolesterolü kandan uzaklaştırıp karaciğere taşıyan kabak çekirdeği kalp hastalığı riskini de azaltmaya yardımcı oluyor.

    -Kan şekerinin ani yükselmesine yardımcı olan protein ve lif açısından zengin bir besin olan kabak çekirdeği diyabet hastaları ya da enerji düşüklüğü yaşayan kişiler için harika bir seçenek.

    -Kasları gevşetip uyku kalitesini artırır. Magnezyum açısından da oldukça zengin bir kaynak.

    Beslenme uzmanı Maggie Michalczyk kabak çekirdeği için “Bunlar yatmadan önce yenebilecek harika atıştırmalıklar” diye belirtiyor.

    KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ATIŞTIRMALIK

    Michalczyk, hormonal sağlığı destekleyen kabak çekirdeğinin kadınlar için oldukça faydalı bir atıştırmalık olduğunu belirterek, iyi bir çinko kaynağı olduğunu ifade etti.  Ayrıca östrojen aktivitesini düzenlemeye yardımcı olabilen fitoöstrojenler içeriyor.

    Kabak çekirdeğini herkes yiyebilir mi? 

    Peki kabak çekirdeğini herkes yiyebilir mi? Uzman isim çoğu kişi tarafından tolere edilebilecek bir atıştırmalık olduğunu ifade ederek dengeli bir şekilde diyetlere dahil edilebileceğini ekledi.

    Beslenme uzmanı Dr. Lauren Manaker ise kabak çekirdeğine dair şunları söyledi:

    “Ancak tohum alerjiniz veya divertikülit gibi bazı sindirim sorunlarınız varsa, tohumları tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız. Sindirim sorunları yaşayan ve düşük lifli beslenmek zorunda olan kişiler, ileride oluşabilecek sorunları önlemek için kabak çekirdeğinden kaçınmalı veya ölçülü tüketmelidir.”

    Manaker ayrıca şu uyarıda bulundu:

    “Önceden paketlenmiş tohumlar satın alırsanız, ekstra sodyum veya istenmeyen içerikler içerebilen ilave tuz veya aromalara dikkat edin.”