Halihazırda yedi ülkede 30’dan fazla restoranı bulunan Nusret Gökçe, yeni şubesini İtalya’nın gastronomi başkentlerinden biri olan Milano’da açmayı planlıyor. Haziran 2025 itibarıyla hizmete girmesi beklenen restoran, İtalyan mutfağına ve dünya çapında tanınan restoranlara ev sahipliği yapan şehirde faaliyet gösterecek.
NUSRET GÖKÇE’NİN KARİYER YOLCULUĞU
1983 yılında Erzurum’da doğan Nusret Gökçe, küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Kocaeli’nin Darıca ilçesine taşındı. Eğitimine ortaokulda ara vermek zorunda kalan Gökçe, kasaplık mesleğine adım attı. Meslek hayatına İstanbul’da bir kasap çarşısında çırak olarak başlayan Gökçe, uzun yıllar kasap ustalarının yanında çalışarak deneyim kazandı.
Sektörde kendini geliştirmek isteyen Gökçe, 2007 yılında İstinye Park’ta açılan kasap-restoran konseptinde çalıştı. Ardından, Arjantin ve Amerika gibi ülkelerde restoran ve kasapçılık üzerine araştırmalar yaparak farklı mutfak kültürlerini inceledi.
Türkiye’ye döndüğünde edindiği deneyimleri hayata geçirmek isteyen Gökçe, girişimci arkadaşı Mithat Erdem ile ortaklık kurarak ilk Nusr-Et restoranını açtı. 2012 yılında Doğuş Grubu’nun da ortak olduğu restoran zinciri, kısa sürede büyüyerek uluslararası bir marka haline geldi.
Bugün, Nusr-Et restoranları dünyanın birçok şehrinde faaliyet gösterirken, Nusret Gökçe de uluslararası alanda tanınan bir restoran işletmecisi olarak kariyerine devam ediyor.